Au încep evaluările naţionale de la finalul claselor a Il-a, a IV-a şi a Vl-a din anul şcolar 2018 – 2019

Potrivit calendarului de administrare a evaluării naţionale la finalul clasei a II-a (EN II), marţi, 7 mai, au avut loc probele scrise la limba română şi limba maternă. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susţinute în data de 8 mai.Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 10 mai.
Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) şi limba maternă (16 mai).
Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă şi comunicare) şi 23 mai (matematică şi ştiinţele naturii). Cumulat, se estimează participarea a peste 550.000 de elevi.
Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfăşurarea probelor.
Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a şi
a VI-a.
Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului
test.
Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.
Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNŢ DE PARTICIPARE ÎN VEDEREA ATRIBUIRII CONTRACTELOR DE FINANŢARE NERAMBURSABILĂ DE LA BUGETUL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA PENTRU ACTIVITĂŢI NONPROFIT DE INTERES JUDEŢEAN PENTRU DOMENIILE SPORTIV, EDUCAŢIE CIVICĂ, TINERET, SOCIAL, SESIUNEA I 2019

Nr.7992/DAP/06.05.2019 ANUNŢ DE PARTICIPARE ÎN VEDEREA ATRIBUIRII CONTRACTELOR DE FINANŢARE NERAMBURSABILĂ DE LA BUGETUL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA PENTRU ACTIVITĂŢI NONPROFIT DE INTERES JUDEŢEAN PENTRU DOMENIILE SPORTIV, EDUCAŢIE CIVICĂ, TINERET, SOCIAL, SESIUNEA I 2019 Consiliul Judeţean Dâmboviţa, codul fiscal 4280205, adresa: Piaţa Tricolorului, nr.1, cod poştal 130104, Târgovişte, judeţ Dâmboviţa, telefon: 0245/207600, […]