Au fost recenzați 475594 dâmbovițeni, reprezentând 99,5% din populația rezidentă estimată

0 0

Prin intermediul unui comunicat, Direcția Județeană de Statistică amintește că, pe 31 iulie 2022, a fost finalizată ultima etapa de colectare a datelor de recensământ atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022, cât și prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă.

Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în județul Dâmbovița un număr de 475594 persoane, reprezentând 99,5% din populația rezidentă țintă estimată a județului la 1 decembrie 2021 (477907 persoane).

Judetul Dâmbovița ocupa locul 11 in ierarhia județelor, in functie de procentul persoanelor inregistrate din populatia rezidentă țintă estimată a judetului la 1 decembrie 2021”.

După încheierea perioadei de colectare a datelor, din punct de vedere procedural se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile.

Primele rezultate ale  Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.

RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital, a fost al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Întregul proces al colectării datelor s-a desfășurat cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cursuri de calificare gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Pentru luna august, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmbovița anunță deschiderea a zece cursuri de calificare. Persoanele interesate se pot califica îm meseriile – sudor electric, confecționer tâmplărie aluminiu, infirmier, ajutor bucătar, operator mașini comandă numerică, ospătar, contabil, operator introducere validare date, inspector resurse umane și stilist protezist […]