Au fost publicate versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru investiţii agricole finanţate prin PNDR 2020

Date:

Agenţia pentru Finanţarea lnvestiţiilor Rurale a publicat versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului pentru finanţarea investiţiilor agricole din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), respectiv pentru instalarea tinerilor fermieri (submăsura 6.1) şi pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3). Ghidurile publicate pe pagina oficială de internet a Agenţiei pentru Finanţarea lnvestiţiilor Rurale, la secţiunea lnvestiţii PNDR, sunt valabile pentru sesiunea de primire a cererilor de finanţare din acest an.
„Versiunile finale ale ghidurilor solicitantului pentru tinerii fermieri şi pentru fermele mici, sunt disponibile pe site-ul AFlR în vederea pregătirii documentaţiei necesare solicitanţilor. Sesiunile de depunere a proiectelor vor fi lansate în cel mai scurt timp, conform calendarului stabilit în urma consultării Comitetului de Monitorizare pentru PNDR. Elaborarea acestor ghiduri a fost o etapă foarte importantă şi a necesitat o atenţie sporită pentru că acestea reprezintă cadrul pentru întocmirea proiectelor care vor beneficia de fonduri europene”, a menţionat Directorul general al AFlR, Adrian CHESNOlU.
Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a procesului de selecţie şi a procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din cadrul PNDR 2020, sesiunea de primire a proiectelor se deschide după cel puţin şapte (7) zile de la data publicării versiunilor finale ale Ghidurilor solicitantului pe pagina de internet a
AFlR.
Finanţarea aferentă sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” este 100% nerambursabilă şi este în valoare de maxim 50.000 euro. Se acordă sub formă de primă în două tranşe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanţare.
Pentru sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, sprijinul financiar este 100% nerambursabil, în valoare de 15.000 euro şi se acordă în două tranşe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Stop traficului de persoane! 

Exploatarea sexuală este cea mai întâlnită formă a traficului...

Este  o atenționare meteorologică de COD GALBEN ce vizează intensificări ale vântului

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul...

S-a adoptat un nou Cod Silvic

Noua legislație reglementează lupta digitalizată cu tăierile ilegale de...