Au fost depuse cereri pentru peste jumătate din fondurile alocate dezvoltării localităților

1 0

După o săptămână de la deschiderea apelurilor de proiecte, peste 50% din fondurile alocate pentru Componenta 10 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Fondul Local au fost accesate de autoritățile locale, ca urmare a depunerii a 2.609 cereri pentru proiecte de dezvoltare a localităților și infrastructură prietenoasă cu mediul.

Apelul de proiecte pentru Fondul Local a fost deschis luni, 16 mai, și, în prezent, mai sunt disponibile 1,3 miliarde de euro din bugetul total de 2,7 miliarde – a arătat ministrul.

Ministerul Dezvoltării, prin Fondul Local, finanțează construcția de locuințe pentru tineri și specialiștii din sănătate și învățământ, eficiente energetic. De asemenea, va reînnoi parcurile de vehicule destinate transportului public cu autovehicule nepoluante, pentru care se vor instala și puncte de reîncărcare, și va realiza piste pentru biciclete în vederea încurajării turismului verde.

Numărul de proiecte depuse și bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului, la adresa: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Relațiile de prietenie dintre Județul Dâmbovița și Raionul Ialoveni, din Republica Moldova, susținute și consolidate de președintele Corneliu Ștefan

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a primit vizita unei delegații din Raionul Ialoveni (Republica Moldova). Vizita a urmărit revigorarea relațiilor de colaborare dintre Consiliul Raional Ialoveni și Consiliul Județean Dâmbovița, relații ce au fost întemeiate printr-un acord de cooperare încă din anul 2015, acest parteneriat reprezentând cadrul formal de inițiere […]