Au fost anulate Festivalurile „Moștenirea Văcăreștilor” și „Ileana Sărăroiu” 

Date:

Anunțul a fost făcut de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.Decizia a fost luată  potrivit Ordonanței nr. 90 din 27 octombrie 2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial nr. 979/27 octombrie 2023, prevede, conform art. 1 alin. 4: 

„În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, instituțiile și autoritățile publice locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, nu pot finanța din fonduri publice, cu excepția celor provenite din donații și sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiții locale, festivități, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea”.

Ținând cont de aceste prevederi legislative, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița nu mai organizează evenimentele programate pentru luna noiembrie, respectiv Concursul Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor” și Festivalul-Concurs Național „Ileana Sărăroiu”.

Pentru concurenții înscriși la Festivalul-Concurs Național „Ileana Sărăroiu” se returnează taxa de participare prin virament bancar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...