Au fost activate primele comisii de constatare şi evaluare a pagubelor produse de secetă

Prefectul judeţului Dâmboviţa a emis primele trei ordine privind constituirea comisiilor de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole din localităţile Niculeşti, Corbii Mari şi I. L. Caragiale. Comisiile sunt formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Agricultură Dâmboviţa, ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Dâmboviţa, ai ISU „Basarab I” Dâmboviţa, precum şi câte un reprezentant al UAT-urilor mai sus menţionate.
Până la acest moment, 10 rapoarte operative au fost întocmite şi transmise de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă privind pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedolog-ică.
În urma deplasării în teren, comisia va întocmi procesele verbale de constatare şi evaluare

a pagubelor la culturile agricole conform modelului prevăzut în Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, prin validarea, centralizarea şi evaluarea datelor conţinute în rapoartele operative întocmite la nivelul celor trei Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Niculeşti, Corbii Mari şi I. L. Caragiale.
Reprezentantul Direcţiei Agricole judeţene Dâmboviţa va întocmi astfel raportul centralizator privind calamităţile generate de seceta pedologică, pe care îl va transmite către Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în vederea promovării şi a finanţării acţiunilor şi măsurilor urgente de intervenţie în vederea înlăturării efectelor fenomenului de secetă pedologică la culturile agricole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Legea privind măsurile din starea de alertă va ieşi din Parlament cu foarte multe amendamente"

„Legea privind măsurile din starea de alertă va ieşi din Parlament cu foarte multe amendamente”- a declarat ântr-un interviu la RFI senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu. Acesta a criticat guvernul pentru că a trimis târziu în Legislativ proiectul privind măsurile ce vor fi luate după 15 mai, când starea de […]