Au decretat RISC MEDIU şi MARE de apariţie a urşilor în Moţăieni, Gura Ocniţei şi Pucheni

Autorităţile din Dâmboviţa au constatat că există un risc mediu de apariţie a urşilor în două comune ale judeţului – Moţăieni şi Gura Ocniţei şi un risc mare în comuna Pucheni, motiv pentru care au fost dispuse anumite măsuri specifice.
„Se constată încadrarea situaţiei privind apariţia speciei ursului brun pe raza UAT Gura Ocniţei şi Moţăieni la un nivel de risc MEDIU şi pe raza UAT Pucheni la un nivel de risc MARE”, se arată într-o hotărâre adoptată vineri după amiază de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
În acest context, în cele trei localităţi au fost dispuse măsuri de prevenire, cum ar fi folosirea semnalelor acustice şi luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populaţie, precum şi trimiterea de echipaje de poliţişti şi jandarmi în zonele unde a fost semnalată prezenţa ursului şi există pericolul unei posibile agresiuni.
De asemenea, au fost dispuse şi măsuri de informare a localnicilor cu privire la existenţa unui potenţial pericol determinat de prezenţa ursului, şi la modul în care aceştia să se comporte în astfel de situaţii.
Totodată, CJSU
Dâmboviţa a cerut instituţiilor cu atribuţii să transmită informări şi puncte de vedere în aşa fel încât autorităţile judeţene să transmită Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, documentele necesare pentru obţinerea acordului de recoltare a ursului identificat pe raza comunei Pucheni care a omorât mai multe oi în ultima perioadă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

2 iunie, Ziua Naţională pentru Adopţie

La 2 iunie suntem invitaţi să conştientizăm cât de important este pentru un copil să crească într-o familie, în care să se simtă iubit şi protejat.Ziua naţională pentru adopţie urmează în calendar celei internaţionale a copilului şi a părinţilor.Iniţiativa unei sărbători a adopţiei a avut-o, în 2014, fundaţia ‘Ador Copiii’. […]