ATENŢIE, VREMEA SE ÎNRĂUTĂŢEŞTE! FIŢI PRUDENŢI!

0 0

Poliţiştii, pompierii sunt în teren, având în vedere schimbările meteo care sunt preconizate. Circulaţi cu mai multă prudenţă, în condiţii de vreme cu precipitaţii abundente! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări de Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi de apă importante şi ploi abundente, fenomene ce se vor manifesta şi în următoarele 12 ore, până la data de 10 iulie, ora 21.00. În Oltenia, în vestul şi nordul Munteniei, sudul şi vestul Transilvaniei, precum şi în jumătatea de sud a Banatului şi în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40…50 l/mp şi pe arii restrânse 70…80l/mp. Astfel, în contextul fenomenelor meteo preconizate, la data de 8 iulie, 5.260 de poliţişti vor interveni cu 2.701 autospeciale, pe 9 iulie, 9.220 de poliţişti vor interveni cu 4.775 de autospeciale, iar pe 10 iulie, 7.066 de poliţişti vor acţiona cu 3.647 de autospeciale. Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice, Poliţia Română vă recomandă: pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
Dacă întâlniţi porţiuni unde partea carosabilă este umedă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Conştientizaţi în permanenţă pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă. Atunci, controlul maşinii este practic imposibil. Această situaţie apare atunci când anvelopa nu mai poate evacua cantitatea de apă pe care o întâlneşte.
În principiu, acva-planarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin bălţi cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat. Până ce maşina nu încetineşte, nu poate fi controlată aproape deloc.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare!
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presem-nalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!
De asemenea, vă atragem atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor poliţiştilor rutieri, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Stimulente financiare pentru notificarea cazurilor de porci mistreţi morţi şi pentru participarea vânătorilor la vânătoarea selectivă

Tot pentru a preîntâmpina extinderea virusului pestei porcine africane, au fost instituite măsuri de control şi pentru animalele sălbatice, respectiv, porcii mistreţi din zonele în care există focare de pestă porcină africană. În acest sens, a fost adoptată o hotărâre a Guvernului pentru completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 830/2016 […]