Atenţie! Pericol de avalanşă!

Ca urmare a condiţiilor nivome-teorologice actuale şi a prognozei meteo pentru următoarele zile, există posibilitatea creşterii riscului de producere a avalanşelor în zona montană înaltă.
Conform buletinului nivometeo-rologic emis în data de 6.12.2020 de către Administraţia Naţională de Meteorologie, riscul producerii de avalanşe (pe o scală de la 1 la 5) se prezintă astfel: – în munţii Făgăraşului, Bucegi, Parâng, Şoreanu, Ţarcu şi Godeanu riscul este însemnat, respectiv gradul 4, la peste 1800 m altitudine, risc ce se va menţine şi în zilele următoare.
Pentru prevenirea accidentelor montane, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă recomandă turiştilor să nu se aventureze pe traseele turistice închise şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone.
Recomandăm turiştilor să respecte indicaţiile Salvamont şi să solicite informaţii suplimentare despre situaţia traseelor montane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Raciu au oprit pentru control, pe raza localităţii, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani.În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cel în cauză avea dreptul de a conduce suspendat.Totodată, un bărbat de 25 de ani, din Lunguleţu, în jurul […]