Atenție la Norovirus, un virus extrem de contagios care cauzează gastroenterită

Date:

Norovirusul este un virus extrem de contagios care cauzează gastroenterită, o inflamație a tractului digestiv. Acesta este cunoscut și sub denumirea de „gastroenterită virală” sau „boala vomei”. Norovirusul este rezistent și se răspândește ușor, în special în medii aglomerate, cum ar fi școlile, restaurantele, navele de croazieră și centrele de îngrijire a sănătății.

Simptome și Transmitere

Simptomele norovirusului includ greață, vărsături, diaree, dureri abdominale și febră. Aceste simptome pot apărea la scurt timp după expunere și pot dura între câteva zile și o săptămână. Pentru majoritatea oamenilor, infecția cu norovirus este neplăcută, dar autolimitantă, însemnând că se rezolvă de la sine. Cu toate acestea, pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit sau alte afecțiuni de sănătate subiacente, norovirusul poate fi extrem de periculos.

Norovirusul se răspândește prin contactul direct cu o persoană infectată, prin consumul de alimente sau apă contaminate, sau prin atingerea suprafețelor contaminate și apoi atingerea feței, gurii sau a altor zone expuse ale corpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...