Atenţie la comerţul online! Târgoviştean păcălit

0 0

Fiţi prudenţi astfel încât să nu deveniţi victima unor înşelăciuni în acest domeniu!
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de un tânăr de 17 ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înşelat.
Din cercetări a reieşit că acesta ar fi primit printr-o firmă de curierat un telefon mobil pe care l-ar fi comandat de pe un site destinat comerţului online şi pentru care ar fi plătit 500 de lei.
Ulterior, la deschiderea coletului, aceasta a constatat că produsul nu este în concordanţă cu oferta prezentată de vânzător pe acel site.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, efectuând cercetări în vederea identificării bănuitului şi recuperării prejudiciului.
Pentru a nu deveni victima unei înşelăciuni în domeniul comerţului online, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:
– Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet, de la persoane necunoscute; Se recomandă să folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiţi produsele după ce v-aţi asigurat că aţi primit ce aţi comandat.
– Dacă vânzătorul îl presează pe cumpărător să încheie tranzacţia, acesta ar trebui să fie prudent.
– Manifestaţi atenţie şi în cazul în care oferta este foarte tentantă; trebuie luată în considerare existenţa unor detalii care ar fi putut fi omise din anunţul de vânzare, iar pentru unele nelămuriri solicitaţi-i vânzătorului mai multe informaţii.
– În cazul în care efectuaţi, totuşi, plata online pentru diferite produse, manifestaţi atenţie când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet; verificaţi întotdeauna daca preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// e necriptat). – Refuzaţi tranzacţia dacă vi se solicită codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe spatele cardu-lui). Vă recomandăm să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor online pe care să-l alimentaţi doar cu suma necesară achiziţiei.
– Evitaţi operatorii economici care nu afişează date de contact complete (adresă, telefon, cod unic de identificare fiscală etc.) şi care se rezumă la o simplă adresă de e-mail.
– Este recomandat să cumpăraţi de la companii cunoscute sau cu care aţi mai avut anterior contacte comerciale şi despre care nu există comentarii negative ale altor clienţi pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor.
– Verificaţi politica respectivei companii de returnare a bunurilor pentru eventualitatea că nu sunteţi mulţumiţi de ceea ce aţi comandat.
– Este recomandat să achiziţionaţi produse foarte scumpe de la companiile din afara României doar dacă puteţi verifica reputaţia lor şi satisfacţia clienţilor – există site-uri independente care evaluează calitatea serviciilor şi „liste negre” cu companiile care înşală clienţii. – Este important să tipăriţi la imprimantă comanda dumneavoastră, precum şi clauzele şi condiţiile ce apar pe site la momentul cumpărării, pentru situaţia în care ar exista vreo problemă mai târziu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Concediu în străinătate, în siguranţa

Dacă alegeţi să vă petreceţi concediul în străinătate, poliţiştii dâmboviţeni vă recomandă să aveţi grijă de bunurile voastre, să schimbaţi banii doar la instituţii financiare autorizate şi să parcaţi maşina în locuri sigure. Atunci când urmează să călătoriţi în străinătate, este important să vă informaţi, să fiţi la curent cu […]