Atenţie la centralele termice! Pericolul de explozii este foarte ridicat

0 0

Dâmboviţenii care folosesc mijloace alternative de încălzire trebuie să fie foarte atenţi la modul în care utilizează aceste aparate care pot produce acumulări de gaze naturale, fapt ce constituie o cauza frecventă a exploziilor. Din ce în ce mai multe persoane apelează la centralele termice ca alternativă de încălzire pe sezonul rece. Puţini ştiu însă că aceste aparate sunt cauza a numeroase accidente soldate de multe ori cu mari pagube materiale, chiar şi cu pierderi umane. Scăpările de gaze naturale au generat în ultimii ani sute de situaţii de urgenţă soldate cu sute de persoane rănite şi chiar decese. Aceste statistici îngrijorătoare trebuie să ridice un semnal de alarmă în cazul ieşenilor care folosesc aparatele alimentate cu gaze naturale. Furnizorul E.ON Gaz şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă trag un semnal de alarmă cetăţenilor asupra modului de utilizare a aparatelor alimentate cu astfel de combustibil şi anunţă faptul că, dacă astfel de mijloace alternative de încălzire sunt verificate şi utilizate corespunzător, pericolul de accidente scade semnificativ.
Improvizaţiile şi modificările neautorizate reprezintă un real pericol
Una din principalele cauze ale exploziilor stă în improvizaţiile făcute de proprietarii acestor aparate, iar orice intervenţie în cazul instalaţiilor de gaz trebuie făcută obligatoriu de un personal autorizat să făcă acest lucru. De asemenea, montarea ilegală de racorduri la instalaţiile de gaz, precum şi modificările neanunţate duc, de cele mai multe ori, la pierderi materiale, chiar şi umane. „De multe ori, exploziile sunt urmate de incendii, ceea ce face ca operaţiunile de salvare ale victimelor şi bunurilor materiale să devină foarte dificile. De aceea, e mult mai uşor să prevenim situaţiile dramatice ce pot duce la pierderi irecuperabile”, spune col. Mirel Pietreanu, inspector general al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. în cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al E.ON Gaz Distribuţie şi să ia următoarele măsuri de siguranţă: să stingă toate focurile, să deschidă imediat toate uşile şi ferestrele penru aerisire, să nu manevreze aparate electronice, să nu aprindă becurile şi, bineînţeles, să nu verifice cu flacară instalaţiile de gaze naturale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sună alarmele de dezastru în tot judeţul Dâmboviţa

Aşa cum ne-am obişnuit, în prima zi de miercuri a fiecărei luni se acţionează sirenele de alarmare publică existente la nivel judeţean. În această lună, simulările vor începe miercuri – 04 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 11:00, vizând atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), […]