Atenție la bancnotele de 200 de euro

1 0

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în executare trei mandate de percheziții domiciliare, dintre care două în județul Constanța și unul în județul Brașov, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de falsificarea de monede, punere în circulație de monedă contrafăcută și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie a.c. – august a.c., 2 persoane, un bărbat, de 37 de ani și soția sa, de 28 de ani ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe persoane, prin aceea că le-ar fi găzduit, atât în propria locuință, cât și în mai multe apartamente pe care le-ar fi închiriat, le-ar fi transportat la adresele indicate de clienți, s-ar fi ocupat de promovarea acestora, ar fi stabilit și negociat prețurile practicate, astfel obținând foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către acestea.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 115 bancnote de 200 de euro contrafăcute(23.000 de euro), 700 de euro, 4.500 de lei, 7 telefoane mobile și o cartelă SIM, bunuri cu valoare probatorie.

Cele două persoane bănuite și 3 tinere au fost conduse la audieri, iar, în urma administrării probatoriului, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 2 persoane, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, 28 august a.c., persoanele în cauză urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consultările cu autoritățile publice locale sunt un bun catalizator pentru inițiativele și proiectele în beneficiul cetățeanului

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o nouă întâlnire cu reprezentanții Asociației Orașelor din România și ai Asociației Comunelor din România, în contextul consultărilor periodice derulate de Guvern cu reprezentanții administrației publice locale.Guvernul a inițiat discuțiile în acest format pentru a oferi comunităților locale sprijinul de care au nevoie pentru implementarea […]