Atenţie la apa din piscine!

Ş.E.

piscineCu o pauză cauzată de ultimele zile ploioase, piscinele şi ştrandurile dâmboviţene vor fi din nou asaltate de cei dornici să facă baie, plajă sau să se răcorească în aceste spaţii de agrement.
Dincolo de satisfacţia petrecerii unei zile de vacanţă în aer liber, rămân problemele ce pot să apară chiar imediat după ce au trecut pe la piscină. Vinovate de producerea unor boli infecţioase sunt microorganismele din apa piscinelor. Acestea pot provoca infecţii ale căilor respiratorii, diaree, afecţiuni ale pielii, la ochi, urechi sau nas după ce a fost înghiţită apă contaminată. Printre cele mai frecvente boli provocate de bacteriile din piscine se numără eczemele de contact, conjunctivita şi otita.
Pentru a evita îmbolnăvirea trebuie să facem duş înainte şi după baia din piscină, unde nu trebuie să utilizăm săpunul pentru că va favoriza dezvoltarea bacterilor. @n cazul unei răni, infecţii sau leziuni, este recomandat să renunţăm să mergem la piscină, până la vindecare.
Chiar dacă se fac, periodic, controale la toate piscinele şi strandurile din Dâmboviţa, nu poţi fii niciodată prea precaut când vine vorba de sănătatea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

UN ACORD PENTRU A PUNE ÎN MIŞCARE ECONOMIA UE

Pe agenda reuniunii liderilor UE de la finalul lunii iunie, şomajul în rândul tinerilor şi finanţarea întreprinderilor mici. Înaintea reuniunii, Comisia a făcut recomandări în fiecare dintre aceste domenii, iar preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso, i-a invitat, în scris, pe şefii de stat şi de guvern să încerce să ajungă […]