Atenție  în  mediul online: 4 tipuri de programe malițioase pe care riscați să le întâlniți în mediul online.

Date:

Rootkit – un tip de malware a cărui scop este să ofere atacatorilor acces la computerul dvs. de la distanță, fără permisiune.

 Keylogger – un tip de program software care monitorizează ceea ce utilizatorul tastează pe un computer. Scopul său principal este extragerea de parole pentru a obține acces la conturile utilizatorilor.

 Spyware – o categorie de malware care monitorizează și colectează datele utilizatorilor, trimițându-le ulterior către atacatori fără permisiune. Datele extrase pot fi vândute ulterior în comunități de hackeri.

Cryptojacking – un program care, odată instalat, va începe să mineze criptomonede fără permisiunea utilizatorului. Procesul de minare necesită multe resurse și vă poate încetini sau chiar strica dispozitivul.

 Recomandări generale

– Verificați de două ori înainte de a face click! Fiți întotdeauna atenți atunci când cineva vă solicită informații personale prin email, SMS, sau telefonic.

– Aveți încredere doar în magazinele oficiale pentru aplicații! Orice program care provine dintr-o sursă neoficială poate să conțină sau să instaleze malware.

– Faceți frecvent copii de siguranță a fișierelor voastre! În special în cazul atacurilor de tip ransomware, o copie a datelor poate face diferența între pierderea datelor sau soluționarea problemei.

– Evitați conectarea la rețelele publice sau nesecurizate de Wi-Fi! Conectarea prin aceste rețele vă poate compromite securitatea mobilă și vă poate prejudicia informațiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...