”Atenție! E viața ta!”

Date:

La Centrul de Prevenire și Analiză a Criminalității Dâmbovița a avut loc o activitate în cadrul căreia a fost prezentată evaluarea activităților desfășurate în cadrul Proiectului  de prevenire a victimizări minorilor “Atenție! E viața ta!”.

Programul s-a derulat în perioada octombrie 2022-iunie 2023, acesta fiind inițiat și organizat încă din anul 2009.

Astfel, pe parcursul acestui an școlar, au fost organizate 96 de sesiuni de informare în școlile gimnaziale și liceele din mediul urban și rural, beneficiarii fiind peste 2.400 de elevi și aproape 200 de cadre didactice.

Prin activități interactive, adaptate vârstei, elevii au aflat de la polițiști care sunt consecințele faptelor penale ori contravenționale, măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu fi implicați în evenimente negative, ce înseamnă bullying-ul și cyberbullying-ul și care sunt drepturile copiillor.

De fiecare dată, elevii au manifestat curiozitate în cadrul fiecărei activități, au adresat întrebări polițiștilor, fiind îndrumați ori de câte ori aceștia au simțit că se află într-o stare conflictuală ori în alte situații dificile.

Polițiștii le-au reamintit tinerilor că fiecare alegere are o urmare și că fiecare persoană este responsabilă de viața acesteia și a celor din jur, dar și de hotărârile si principiile de viață pe care decid să le urmeze.

În cadrul fiecărui proiect, polițiștii de prevenire au beneficiat de sprijinul voluntarilor din cadrul Universității “Valahia” din Târgoviște – Facultatea de Drept și Științe Administrative, activitățile fiind organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Organizația “Salvați Copiii”, Universitatea ”Valahia” și Arhiepiscopia Târgoviște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Panică și groază, o casă a fost cuprinsă de flăcări 

Pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui...

Șoferii trebuie să fie foarte atenți când  temperatura trece de 35 de grade Celsius

Aceștia trebuie să își adapteze limita de viteză în...

Incendiu puternic între localitățile Perșinari și Raciu

Un incendiu de vegetație a izbucnit ieri,  între localitățile...

Jandarmeria Dâmbovița este mandră de rezultatele jandarmului Constantin Rizea 

Plutonierul-adjutant șef Constantin Rizea a primit din partea primarului...