Published On: joi, dec. 27th, 2018

Asociaţia CAPRIROM -ţinte ambiţioase pentru 2019

nichiduta.ro

Într-o scurtă trecere în revistă a activităţii din acest an, Georgiana Udrescu, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Capre din România – CAPRIROM, a estimat că au fost atinse cele mai multe dintre obiectivele propuse. Au avut loc numeroase acţiuni cu caracter informativ şi de promovare a produselor din acest sector de nişă, extrem de apreciat de cunoscători. Asociaţia s-a dezvoltat considerabil, numărând la această dată aproape 1100 de ferme, cu un efectiv total de 170000 de animale. Au fost asiguraţi reproducătorii şi, aspect foarte important, a fost salvată practic rasa pură carpatină.
Georgiana Udrescu are însă şi o mare nemulţumire, aceea că nu a putut fi constituită o cooperativă a membrilor asociaţi, instrument care să permită o şi mai consistentă dezvoltare a asociaţiei, inclusiv prin înfiinţarea de unităţi de procesare a laptelui şi cărnii de capră. Rămâne însă principalul obiectiv pentru 2019 şi n-ar fi exclus ca bazele cooperativei să fie puse în Dâmboviţa, unde sunt înregistrate 75 de ferme cu 14000 de animale.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro