Asociaţia CAPRIROM -ţinte ambiţioase pentru 2019

Într-o scurtă trecere în revistă a activităţii din acest an, Georgiana Udrescu, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Capre din România – CAPRIROM, a estimat că au fost atinse cele mai multe dintre obiectivele propuse. Au avut loc numeroase acţiuni cu caracter informativ şi de promovare a produselor din acest sector de nişă, extrem de apreciat de cunoscători. Asociaţia s-a dezvoltat considerabil, numărând la această dată aproape 1100 de ferme, cu un efectiv total de 170000 de animale. Au fost asiguraţi reproducătorii şi, aspect foarte important, a fost salvată practic rasa pură carpatină.
Georgiana Udrescu are însă şi o mare nemulţumire, aceea că nu a putut fi constituită o cooperativă a membrilor asociaţi, instrument care să permită o şi mai consistentă dezvoltare a asociaţiei, inclusiv prin înfiinţarea de unităţi de procesare a laptelui şi cărnii de capră. Rămâne însă principalul obiectiv pentru 2019 şi n-ar fi exclus ca bazele cooperativei să fie puse în Dâmboviţa, unde sunt înregistrate 75 de ferme cu 14000 de animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fermierii pot depune, până la sfârşitul lunii, cererile de acord pentru subvenţia la motorină

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, până la sfârşitul lunii decembrie 2018, se depun cererile de acord pentru finanţarea in cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2019. Ca potenţiali beneficiari ai acestei forme de sprijin sunt nominalizaţi: […]