ASF va bloca site-urile neautorizate prin care se oferă servicii de investiții

Date:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va bloca site-urile celor care derulează campanii înșelătoare de investiții. Mai exact, ASF poate solicita blocarea, în termen de o zi, a domeniului .ro aferent site-urilor în cauză și poate cere furnizorilor de rețele și servicii de comunicații electronice să blocheze în cel mai scurt timp conținutul paginilor care reprezintă entități care nu sunt înscrise în Registrul Autorității sau care fac reclamă unor instrumente financiare ilegitime.

„Înseamnă un mediu mai sigur pentru investitori și protejarea investitorilor locali. O asemenea prevedere este importantă în contextul intensificării încercărilor de fraude financiare online, prin lansarea de afirmații false care vizează determinarea cetățenilor să ofere sume de bani“, a declarat Gabriela Horga, Vicepreședintele ASF coordonator al Sectorului Instrumentelor și Investițiilor Financiare.

Măsura este inclusă în Ordonanța de Urgență adoptată vineri de Guvern, care cuprinde mai multe modificări ce au în vedere strategia ASF în ceea ce privește procesul de actualizare și îmbunătățire continuă a legislației pieței de capital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ministerul Agriculturii propune un mecanism de asigurare la secetă pentru culturile de toamnă şi primăvară

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că  intenţionează să...

Asigurarea voluntară de sănătate – o alegere inteligentă 

 Asigurarea voluntară de sănătate este soluția ideală pentru a...