Arteră rutieră modernă, pe patru benzi, între zona centrală a Târgoviştei şi Dâmboviţa Mall

0 0

De aproximativ două săptămâni, în municipiul Târgovişte se lucrează la lărgirea la patru benzi şi modernizarea Străzii Neagoe Basarab, care face legătura între Bulevardul I.C. Brătianu şi zona Dâmboviţa Mall. Este parte a unui proiect mai amplu, cu impact asupra decongestionării traficului rutier în zona centrală, inclusiv prin construirea unei artere noi, care să traverseze practic incinta UPET. A explicat primarul Cristian Stan că se va realiza şi un drum de legătură între cartierele Aleea Trandafirilor şi CFR, care va contribui la fluidizarea traficului din această zonă. Va fi şi o pistă de biciclete, vor fi locuri de parcare suplimentare şi un spaţiu verde.
Pentru a urmări lucrările au fost pe şantier primarul Cristian Stan şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, alături de care au fost administratorul public al judeţului, Cristian Avanu, administratorul public Gabriel Boriga şi cei doi viceprimari, Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu.
„Suntem pe strada Neagoe Basarab din municipiul Târgovişte, aici unde administraţia locală târgovişteană implementează un proiect de lărgire pe patru benzi a acestei artere rutiere. De asemenea, se va face o stradă de acces exact în zona aceasta, dinspre Cartierul Aleea Trandafirilor spre Cartierul CFR, pentru a mai decongestiona puţin traficul în Aleea Trandafirilor şi a avea acces direct spre Cartierul CFR, către zona UM Gară, zona Dâmboviţa Mall. De asemenea, pe partea dreaptă va fi o pistă de biciclete, de fapt un mic părculeţ, vor fi plantaţi şi foarte mulţi arbori, vor fi câteva băncuţe şi întreaga zonă se va schimba radical. Totodată, vom crea şi câteva zeci de locuri de parcare în această zonă pentru că locuitorii de aici ne-au solicita acest lucru şi am încercăm să adaptăm proiectul astfel încât să asigurăm şi o comunicare pe drum cu patru benzi dinspre mall către I.C. Brătianu şi, de asemenea, să oferim şi locuitorilor din zonă confortul de a avea locuri de parcare. Acest proiect este numai o primă parte a proiectului mai amplu pe care noi îl avem în derulare şi anume crearea unui drum prin incinta UPET care să lege Bulevardul Independenţei de Bulevardul I.C. Brătianu şi apoi de zona mall. Din păcate anul acesta nu cred că vom reuşi să ne ocupăm de expropriere. Vreau să spun că şi terasamentul fostei căi ferate a UPET a fost obţinut de administraţia publică târ-govişteană prin expropriere şi aşa vrem să facem şi cu artera directă dinspre Bulevardul Independenţei către Bulevardul Regele Ferdinand. Proiectul de lărgire la patru benzi la care se lucrează în prezent se va finaliza anul acesta. Este un proiect de care zona aceasta avea nevoie, mai ales că vom mai scoate puţin traficul din Aleea Trandafirilor şi, de asemenea, Bulevardul I.C. Brătianu va fi mai lejer, în contextul în care de aici se poate ajunge direct la zona mall, Bulevardul Regele Ferdinand şi cu ieşire direct pe centura municipiului Târgovişte, iar după ce vom reuşi să implementăm şi proiectul cu accesul prin incinta UPET, cred că lucrurile vor arăta şi mai bine din punct de vedere al cotelor de trafic în zonele sensibile din municipiul Târgovişte”, a spus primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a felicitat administraţia publică târgovişteană, echipa de la Primăria Târgovişte, pentru proiectele pe care le implementează şi a anunţat că va repune pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind susţinerea, cu suma de nouă milioane de lei, bani de la Consiliul Judeţean, a finalizării centurii rutiere. Şeful administraţiei judeţene a venit şi cu o veste bună pentru târgovişteni: în câteva zile va fi finalizat studiul de prefezabilitate pentru Inelul II de centură al Târgoviştei, documentaţie care va ajunge foarte rapid la ministrul Transporturilor, pentru încheierea protocolului pentru realizarea Proiectului tehnic. „Le mai dau o veste bună târgoviştenilor, tot împreună cu primarul municipiului Târgovişte, săptămâna viitoare, vom lansa Inelul 2 de centură al municipiului Târgovişte, în câteva zile proiectantul va preda Consiliului Judeţean Dâmboviţa Studiul de prefezabilitate şi după ce mă voi consulta cu primarii de la Târgovişte, Ulmi, Dragodana, Măneşti, Şotânga, Doiceşti, vom preda Studiul de prefezabilitate Ministerului Transporturilor pentru a încheia protocolul privind Proiectul Tehnic şi pentru lucrarea pro-priu-zisă pentru Inelul 2 de centură”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ITM: Deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă identificate în comerţ, construcţii, silvicultură şi transporturi

Pentru realizarea acţiunilor stabilite în Programul Cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat în luna martie controale de fond, tematice şi cu caracter preventiv, la toate categoriile de angajatori de pe raza judeţului.Pe parcursul lunii trecute, prin acţiunile de control desfăşurate în domeniul relaţiilor de muncă şi […]