Aproape 60% dintre fermierii dâmboviţeni au depus cererile unice de plată

0 0

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii numărul 15/2018 cererile unice de plată în agricultură se depun până la data de 15 mai 2018.
În judeţul Dâmboviţa au solicitat sprijin prin cererea unică aproximativ 13.661 de fermieri, ceea ce reprezintă 55,5% dintr-un total de 24.606 fermieri înregistraţi anul trecut în evidenţele statistice ale APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa.
Şi în Campania 2018, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA Online. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în centrele APIA, în prezenţa funcţionarului responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia împreună cu fermierul. Cererile unice de plată se depun la centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.
Personalul APIA se adresează fermierilor cu rugămintea de a-şi organiza programul activităţilor agricole aflate în plină desfăşurare, astfel încât să ajungă la centrele APIA la care sunt arondaţi pentru completarea şi depunerea cererii unice de plată.
De asemenea, se contează, în continuare, pe sprijinul administraţiilor locale din judeţ, pentru eliberarea cu celeritate a adeverinţelor conforme cu registrul agricol şi totodată le mulţumesc pentru colaborare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Măsuri împotriva abuzurilor comercianţilor în raport cu producătorii agricoli

Cel puţin o parte dintre practicile considerate neloiale ale unor lanţuri de magazine faţă de fermierii sau micile firme furnizoare, vor fi interzise în România, la fel ca în toate celelalte state europene, printr-o serie de norme propuse de executivul Uniunii. Prin propunerea de directivă iau măsuri pentru interzicerea practicilor […]