Aproape 300.000 de vizitatori au trecut pragul muzeelor dâmboviţene

0 0

Numărul vizitatorilor muzeelor din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, la sfârşitul trimestrului al III-lea, al anului 2019, a fost de 292.419, în creştere cu 11,4 % faţă de aceeaşi perioada a anului 2018, când s-a înregistrat un număr de 262.452 de vizitatori.
În acest interval, cel mai vizitat obiectiv dâm-boviţean a fost Peştera Ialomiţei, căreia i-au trecut pragul 106.125 de turişti, urmată de Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, cu 98.926 vizitatori şi Ansamblul Brân-covenesc Potlogi, care a înregistrat un număr de 12.924 vizitatori.
Marea parte a publicului vizitator a constat din grupuri organizate, de elevi însoţiţi de cadre didactice, publicul participant la activităţile culturale ce au avut loc în incinta muzeului, pasionaţi de istorie, turişti români, străini şi alte categorii.
Creşterea numărului de vizitatori se datorează în special diversificării ofertei culturale, prin organizarea a numeroase proiecte educaţionale pentru elevi, dar şi a promovării permanente pe care instituţia muzeală o face pe site-urile de specialitate, pe reţelele de socializare, la târgurile de turism, dar şi în cadrul muzeelor proprii, în care turiştii primesc gratuit pliante de promovare ale obiectivelor turistice din judeţ.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Peste 13000 persoane consiliate de AJOFM Dâmboviţa de la începutul anului

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj […]