Aplicaţia pentru completarea Formularului 094 în format electronic este disponibilă pe www.anaf.ro, începând cu data de 20 ianuarie

În continuarea eforturilor de digi-talizare şi simplificare a raportărilor fiscale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pune la dispoziţia contribuabililor aplicaţia pentru completarea în format electronic a formularului 094. Acesta va fi disponibil începând din data de 20 ianuarie a.c., pe site-ul agenţiei, www.anaf.ro, secţiunea Servicii online/Declaraţii electronice / Descarcare declaraţii.
Persoanele impozabile care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală în anul precedent, care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri şi care nu au depăşit plafonul de 100.000 euro (echivalent în lei), trebuie să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 ianuarie inclusiv, formularul (094) „Declaraţie privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent”, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare în domeniul TVA (titlul VII din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare).
Nu au această obligaţie persoanele impozabile care solicită scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316, în vederea aplicării regimului special de scutire prevăzut la art. 310.
Formularul 094 se depune şi de către persoanele impozabile care au utilizat luna ca perioadă fiscală întrucât au efectuat în anul 2019 sau în anii anteriori achiziţii intracomunitare de bunuri şi care revin la utilizarea trimestrului, pentru că în anul 2020 nu au efectuat nicio achiziţie intracomunitară de bunuri, iar cifra de afaceri nu a depăşit plafonul de 100.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Cinematograful "Independenţa" va fi gata în februarie

„Cinematograful „Independenţa” va fi gata luna viitoare, iar oraşul nostru va avea, după mult timp, o sală multifuncţională modernă, cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri şi cu multiple posibilităţi de întrebuinţare!”, a scris primarul Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.Acesta a precizat că a început deja montarea […]