APIA primeşte cereri de plată pentru acciza redusă la motorina utilizată în agricultură

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că în luna octombrie, se depun cererile de plată aferente ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru perioada iulie -septembrie 2017.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2017 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare.
În perioada 2017 – 2020, diferenţa dintre rata accizei standard, calculată prin actualizarea nivelului prevăzut în coloana 4 din anexa nr. 1 la titlul VIII „Accize şi alte taxe speciale” din Legea nr. 227/2015, cu completările ulterioare, potrivit art. 342 alin. (2) – (4) din acelaşi act normativ, şi rata accizei reduse prevăzută la alin. (2) se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.
Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MIHAI BĂLAŞA, TITULAR ÎN DANEMARCA

Fiul lui Cristi Bălaşa a jucat 90 de minute în ultimul meci din campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal. Naţionalele de fotbal ale României şi Danemarcei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), duminică, pe stadionul Parken din Copenhaga, în ultimul lor meci din Grupa E a preliminariilor Cupei […]