APIA eliberează adeverinţe beneficiarilor Măsurii 14 – Bunăstarea Animalelor, pentru facilitarea accesării creditelor bancare

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură eliberează, începând de astăzi, adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor, care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi nebancare ce au încheiat convenţii cu APIA, pentru anul de angajament 2020.
Astfel, potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA

eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2020, pentru Măsura 14 – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor – pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări.
De asemenea, prin adeverinţă se confirmă valoarea de 75% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament 2020.
Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa

cuvenită beneficiarului pentru plăţile privind bunăstarea animalelor, Campania
2020.
Printr-un comunicat de presă, APIA aminteşte că, potrivit Ordinului MADR nr. 703/2013, cu modificările şi completările ulterioare, ordin care stabileşte condiţiile în care se vor încheia convenţiile dintre instituţiile financiar-ban-care şi nebancare şi APIA, în vederea finanţării de către acestea a activităţilor curente ale beneficiarilor plăţilor derulate

de instituţia noastră în baza adeverinţelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.
Toate convenţiile încheiate între APIA, instituţiile bancare şi nebancare şi FGCR/ FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituţiei, la adresa: www.apia.org.ro, în secţiunea Convenţii, Acorduri, Protocoale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liberalul Cezar Preda, despre Legea vaccinării: "Nu trebuie să facem ceea ce ne obligă o minoritate"

În contextul propagării rapide a infecţiilor cu CONVID-19, deputatul liberal de Dâmboviţa Cezar Preda a amintit şi de campania susţinută, dar nefundamentată, a unei minorităţi, împotriva proiectului de lege privind obligativitatea vaccinării copiilor: „Există acum o campanie, există un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, care este în dezbatere şi […]