APIA Dâmboviţa derulează activităţile premergătoare autorizării la plată a fermierilor

Ca urmare a declaraţiilor ministrului Agriculturii, Petre Daea, referitoare la inceperea plăţilor in avans pentru fermierii care au solicitat sprijin prin cererea unică de plată , Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Dambovita a organizat o conferinţă de presă in cadrul careia au fost prezentate activitatile premergatoare autorizării la plată a fermierilor in acest an.
În Judetul Dâmbovita, au depus cereri unice de plata 24.515 fermieri, pentru o suprafata de 121.797,53 hectare. Din numarul total de cereri, au fost selectate pentru controlul pe teren 3.230 de cereri, respectiv 365 de ferme pentru metoda clasica si 2.865 de ferme pentru control prin teledetecţie. Pentru inspectorii de teren din cadrul Centrului Judetean Dâmboviţa această activitate se con-cretizeaza in vizita la faţa locului pentru 6.779 de parcele agricole declarate de fermieri pentru sprijin.
,,Agenţia de Plăţi şi Intervenţie Pentru Agricultură – Centrul Judeţen Dâmboviţa va urmări în permanenţă două axe principale de acţiune, prima vizând încadrarea acţiunilor ce-i revin în calendarul prevăzut de Reglementările Europene şi termenele stabilite de A.P.I.A. Central şi cea de-a doua, îmbunătăţirea calităţii lucrărilor şi a raporturilor cu beneficiarii – fermierii dâmboviţeni. în acest sens, până la această dată s-a finalizat controlul clasic pentru 307 ferme şi pentru încadrarea în termenul stabilit pentru începerea plăţilor în avans, 16 octombrie 2017, am delegat şi şase inspectori de teren în judeţul Maramureş pentru a oferi ajutor colegilor care au un număr mai mare de ferme de controlat prin metoda clasică.
în ceea ce priveşte cererile controlate prin teledetecţie, aşteptăm rapoartele de control de la prestator, iar în jurul datei de 15 septembrie vom începe activitatea de follow-up, adică de clarificări pentru cazurile în care au apărut neconcordanţe între datele din raportul de control şi declaraţia fermierului din cererea unică.”, au declarat surse din cadrul APIA- Centrul Judeţean Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Natalitatea continuă să scadă

Evoluţia principalelor fenomene demografice în Dâmboviţa, în luna iunie, a fost caracterizată printr-o scădere a numărului naşterilor şi al deceselor comparativ cu luna mai 2017. În luna iunie 2017 s-a înregistrat naşterea a 324 copii, cu 49 naşteri mai puţine şi au fost consemnate 497, cu 9 mai puţine decât […]