APIA Dâmboviţa: 4548 fermieri au solicitat sprijinul de stat pentru atenuarea pierderilor generate de pandemie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa a primit până la 23 octombrie 2020, inclusiv, 4.548 de cereri pentru Sprijin temporar cu caracter excepţional acordat fermierilor şi IMM-urilor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza COVID-19.
Sprijinul are în vedere atenuarea pierderilor suferite din cauza pandemiei de COVID- 19, în sectoarele vegetal -legume – fructe şi cartofi şi zootehnic -bovine, ovine, caprine. Astfel, 3.834 de fermieri dâmboviţeni au depus cereri pentru sprijin în sectorul vegetal şi 714 fermieri au solicitat sprijin pentru sectorul zootehnic.
Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei şi urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.
Pentru solicitarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată la efectu

area lucrărilor mecanizate în agricultură, beneficiarii pot depune cererile până la sfârşitul lunii octombrie. Dintre cei 410 fermieri care au obţinut acord favorabil de finanţare pentru ajutorul de stat în anul 2020, doar 183 de fermieri din judeţul Dâmboviţa au solicitat sprijin pentru trimestrul III.
De asemenea, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa continuă activitatea de autorizare a plăţilor în avans până la 30 noiembrie 2020. Până la această dată au fost autorizate la plată 21.396 de cereri, ceea ce reprezintă aproximativ 91% din totalul cererilor depuse în Dâmboviţa şi poziţionează APIA Centrul Judeţean pe primul loc la nivel naţional.
Plăţile autorizate în avans, la nivelul judeţului nostru, totalizează o valoare de 13.130.877,86 lei finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă şi o valoare de 1.061.030,49 lei finanţată din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

COMPLEXUL NAŢIONAL MUZEAL "CURTEA DOMNEASCĂ" TÂRGOVIŞTE A TRECUT LA PROGRAMUL DE IARNĂ

Începând din această săptămână, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a trecut la programul de iarnă.Noul program este următorul: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”:Marţi – Duminică: 9:00 – 13:00 şi 14:00 – 17:00, ultimul bilet va fi eliberat la ora 16.30.Luni: ÎNCHISAvând în vedere desfăşurarea lucrărilor de restaurare, în cadrul Ansamblului […]