APIA a început plăţile pentru fermierii care au solicitat Ajutoare Naţionale Tranzitorii

În cadrul unei conferinţe de presă organizată de Comitetul Coordonator al Administraţiei Agricole Dâmboviţa, surse din cadrul Agentiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au informat că, din 22 ianuarie, au început plăţile pentru fermierii care au solicitat Ajutoare Naţionale Tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic în anul 2019.
Din datele centralizate extrase din Sistemul Integrat de Administrare şi Control pentru anul 2019, la A.P.I.A. -Centrul Judeţean Dâmboviţa, 23.703 fermieri au solicitat sprijin în sectoarele vegetal şi zootehnic prin cererea unică, pentru o suprafaţă agricolă de 123.574,46 ha şi un număr de animale după cum urmează: 10.168 bovine, 38.241 ovine, 15.806 caprine şi 9086,09 tone lapte.

Reprezentanţii APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa precizează că au fost autorizaţi la plata pentru Ajutoare Naţionale Tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic 11.263 de fermieri. „Fiecare fermier, dintre cei 23.703, a fost autorizat la plată măcar pentru o schemă de sprijin solicitată în cererea unică depusă în anul 2019. Sunt şi fermieri care au încasat plăţile integral. Pentru autorizarea la plată se ia decizie pe fiecare caz în parte, în funcţie de schemele de plată pentru care a aplicat fermierul.”
Autorizarea la plată a cererilor unice de sprijin depuse de fermieri în anul 2019, va continua până la data de 30 iunie 2020, conform art. 75 din Regulamentul European 1306/2013 privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA JOACĂ VINERI CU ASTRA

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au decis ziua şi ora disputării marelui derby al fotbalului românesc. Dinamo -FCSB, cu roş-albii în rol de gazde, se va desfăşura, cel mai probabil, pe Arena Naţională, duminică, 16 februarie, de la ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Fotbalul în România se […]