APIA: A început informarea fermierilor cu privire la depunerea cererilor unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început Campania de informare a fermierilor cu privire la primirea Cererilor Unice de Plată în anului 2021.
Prin adoptarea unei strategii de lucru la distanţă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este în măsură să asigure continuitatea activităţii şi să fie alături de fermierii dâmboviţeni fără a periclita sănătatea beneficiarilor formelor de sprijin sau a personalului.
Pentru a-şi înregistra cererile fără a se prezenta la Centrele APIA, fermierii îşi vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE şi toate informaţiile din cerere, prin accesarea aplicaţiei IPA ONLINE din versiunea internet.
De asemenea, fermierii vor verifica împreună cu reprezentanţii primăriei pe raza căreia deţin terenul, situaţia înscrierii în Registrul agricol a terenului şi îşi vor da acordul pentru transmiterea Adeverinţei la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.
Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii.
Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.
În cazul în care fermierii deţin animale în exploataţie, au obligaţia să se asigure că au fost actualizate datele în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să se adreseze Agentiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru completarea declaraţiei sector zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.
Funcţionarii APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa vor contacta cei aproximativ 24.000 de fermieri din judeţ în vederea stabilirii unui mod de lucru individualizat pentru depunerea cererii unice şi pentru programarea unei zile în care vor fi semnate cererea şi documentele ataşate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Patru elevi şi patru profesori confirmaţi cu COVID-19 de la reluarea cursurilor

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Dâmboviţa, Cătălina Homeghiu, în judeţ au fost confirmate, de la reluarea cursurilor în format clasic, patru cazuri de infectare cu COVID-19 la elevi şi tot atâtea la cadre didactice. Sunt trei elevi din clase primare, de la CN „Constantin Cantacuzino”, Şcoala Gimnazială „Coresi” şi […]