APIA: 98% din fermierii dâmboviţeni au primit plăţile în avans

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăţi în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.
În conformitate cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2020/531 al Comisiei a fost stabilit nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale aferent Campaniei 2020, respectiv de până la 70 % în cazul plăţilor directe şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală.
Astfel, la nivel national au fost autorizaţi pentru plata avansului 731.459 fermieri, ceea ce reprezintă 97.85% din numărul fermierilor care au depus Cerere unică de plată în Campania 2020.
Suma totală autorizată la plată este de 1,43 miliarde euro, din care:

  • 1,072 miliarde euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA);
  • 298,25 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR);
  • 59,28 milioane euro cofinanţare de la Bugetul Naţional (BN1).
    Plăţile finanţate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, iar plăţile finanţate din FEADR la cursul de schimb de 4,7830 lei pentru un euro.
    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură -Centrul Judeţean Dâmboviţa a autorizat la plată, în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, un număr de 22.000 de cereri, cu o valoare de 16,343,694.97 euro, reprezentând 98% din cererile unice eligibile la plata avansului.
    Începând cu 2 decembrie activitatea continuă cu autorizarea la plata regulară a tuturor cerererilor depuse în campania 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

201 locuri de muncă disponibile la nivel judeţean

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 201 locuri de muncă.Pentru absolvenţii de studii superioare sunt disponibile posturi de analist studiul materialelor, consilier orientare în carieră, consilier juridic, inginer construcţii civile, inginer proiectant instalaţii.Persoanele […]