Apel: Să stăm în casă, să nu lăsăm COVID-19 să se răspândească în România şi în Dâmboviţa

0 0

România a intrat în stare de urgenţă. Preşedintele României a semnat luni decretul privind decretarea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile.Trebuie să fim uniţi în această provocare, să arătăm compasiune faţă de ceilalţi, să fim răbdători şi, mai presus de toate, să căutăm mereu adevărul, să analizăm faptele şi să ne informăm din surse corecte, să nu mai dăm atenţie speculaţiilor şi mesajelor catastrofice. Fapte, nu frică. Mâini curate şi inimi deschise. Dacă vă pasă,nu ieşiţi din casă ! Vă comunicăm că în judeţul Dâmboviţa până la acest moment nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19.
Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan şi primarii comunelor Răzvad, Niculeşti şi Bărbuleţu au făcut un apel către toţi cetăţenii judeţului dar şi către toţi românii să dea dovadă de calm,responsabilitate şi să se respecte măsurile transmise de autorităţi.
Suntem într-o situaţie de criză, suntem îngrijoraţi dar nu trebuie să intrăm în panică. Nu este greu dacă respectăm ceea ce ne trasmit autorităţile medicale şi

autorităţi ale statului. Trebuie să respectăm regulile de igienă, trebuie să evităm orice deplasare dacă situaţia nu o impune, trebuie să dăm dovadă de mare responsabilitate. De fiecare dată solidaritatea şi înţelegerea dintre noi ne-a fost piatra de temelie a acestui stat.
Poliţiştii, jandarmii ambulantierii, medicii şi reprezentanţii IGSU au acelaşi mesaj emoţionant adresat celor care par să nu înţeleagă că trebuie să evite pe cât posibil deplasările inutile prin oraş sau prin comună în contextul crizei de coro-navirus.
Lista ţărilor care înregistrează cel putin 500 de cazuri de îmbolnăviri se regăseşte pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi este actualizată în permanenţă. La data de 15.03.2020, ţările cu cel puţin 500 de cazuri înregistrate sunt: Spania, Germania, Franţa, Elveţia, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Olanda, Danemarca, Belgia, Austria, SUA, Japonia.
Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile din surse oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii, la linia TELVERDE 0800 800 358

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primarul de la Niculeşti face apel public la autorităţile judeţene să dea dovadă de transparenţă în comunicare

După cum vedem,criza coron-avirusului din ţara noastră, impune luarea unor măsuri stricte atât de către autorităţile centrală,cele judeţene dar şi de către cele locale pentru a preveni răspândirea COVlD-19. Ceea ce este mai grav, se pare că există o lipsă de comunicare între autorităţile judeţene cu competenţe privind criza COVID-19. […]