APEL FALS LA 112

A sunat la 112, anunţând că pe raza localităţii Lunguleţu, a avut loc un grav accident de circulaţie, cu trei victime. Imediat la faţa locului au ajuns poliţiştii, pompierii şi ambulanţa. La faţa locului, totul s-a dovedit a fi o glumă proastă, apelul fiind unul fals. Poliţia de la Lunguleţu, imediat a demarat cercetările pentru a depista autorul acestei glume proaste. Autorul este un tânăr de 16 ani care, după ce a făcut gluma proastă şi-a închis telefonul, dar oamenii legii l-au depistat imediat.
Totodată, poliţiştii reamintesc cetăţenilor în ce condiţii pot apela serviciul 112. Numărul unic de urgenţă este folosit în vederea preluării şi alertării directe a echipajelor de intervenţie, asigurării unei reacţii imediate, uniforme şi unitare în soluţionarea urgenţelor. Numărul unic pentru apelurile de urgenţă se foloseşte atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată.
În conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru apeluri de Urgenţă, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei.
Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a poliţiei, pompierilor, jandarmilor sau ambulanţei.
Nu apelaţi în mod abuziv 112 şi nu alertaţi în fals instituţiile specializate de intervenţie!
În perioada ianuar-ie-octombrie a.c., poliţiştii din Dâmboviţa au aplicat 816 sancţiuni contravenţionale unor persoane care au utilizat intenţionat numărul 112 pentru determinarea alarmării sau intervenţiei poliţiei în mod nejustificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Două investijii importante pentru comuna Răzvad

La nivelul comunei Răzvad se lucrează de zor la două investiţii importante cu finanţare prin AFIR. Au început lucrările la podul de pe strada Poiana Mare, sat Gorgota. Proiectul are o valoare de aproximativ 600.000 de lei, este prin AFIR şi vizează construirea unui nou pod. Edilul Emanuel Spătaru a […]