Apel de proiecte pentru producerea energiei din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din sectorul agro-alimentar

Date:

AFIR- Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat Ghidul Solicitantului aferent Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare.

Sunt eligibile intreprinderile din sectorul agricol- microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv PFA, II, IF. Pot accesa programul și cooperativele agricole și societățile cooperative agricole care dețin active fizice de producție și/sau procesare produse agro- alimentare), legal constituite și înregistrate la ONRC; Întreprinderile din sectorul industriei alimentare (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv PFA, II, IF), legal constituite și înregistrate la ONRC;
Organizații/federații de organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare (OUAI/FOUAI), constituite conform Legii nr. 138/2004 privind îmbunătățirile funciare, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Bugetul total estimat al schemei este de 500.000.000 euro și reprezintă sume nerambursabile din Fondul pentru modernizare, pentru perioada 2023-2028. Finanţarea se acordă în procent de până la 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000.000 euro pe beneficiar.

Cu acești bani se vor putea achiziţion  instalaţii/echipamente pentru construirea de capacități noi de producție și/sau stocare a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară;
construcţii care fac obiectul proiectului de investiție pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile (eoliană și solară).
Sunt eligibile și cheltuielile cu montajul şi punerea în funcţiune a instalaţiilor/echipamentelor pentru construirea de capacități noi de producție și/sau stocare a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară.

Perioada de depunere a proiectelor  de producție de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurențială se încheie pe 23.11.2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...