Aparat care identifică în trafic maşinile date în urmărire

0 0

radarePoliţia Autostrăzi utilizează, de vineri, un aparat prin care autorurismele date în urmărire sunt identificate pe loc după ce o cameră de filmat, montată pe marginea drumului, le surprinde plăcuţele de înmatriculare. Una din autospecialele de poliţie rutieră cu sistem radar a fost echipată suplimentar în parteneriat cu Microsoft, cu o tabletă PC, precum şi cu un sistem de identificare automată a numerelor de înmatriculare, în paralel cu dezvoltarea sistemului informatic al Poliţiei Române pentru a susţine conectarea în mod securizat cu terminale mobile.
Prin folosirea dispozitivului, poliţiştii pot accesa de la faţa locului toate aplicaţiile Poliţiei Române sau ale altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.).
De asemenea, maşina respectivă este dotată şi cu un sistem de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare cu ajutorul căruia pot fi identificate automobilele furate, sistem care până recent era folosit doar pe DN1, unde era montat pe camerele fixe.
în noua variantă, camera este montată pe un trepied, care, amplasată pe marginea drumului, citeşte numerele de îmnatriculare ale autoturismelor, după care, cu ajutorul unei aplicaţii, verifică automat în baza de date cu maşini furate.
O a doua maşină a Poliţiei Autostrăzi a fost dotată suplimentar cu un dispozitiv numit TachoScan, care permite citirea automată a datelor înregistrate de tahografele electronice folosite de şoferii profesionişti, putându-se astfel verifica rapid dacă aceştia au respectat orele de odihnă impuse de lege. (S.Ş.)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Distracţie interactivă la Centenarul Lupişorilor

Nu cu mult timp în urmă, scriam despre dăruirea şi bucuria micilor cercetaşi de a descoperi lucruri noi. Prin aceste lucruri, dar şi implicarea în proiectul local „Fieni – Oraş de cercetaş”, lupişori din patrula Petale Roz, însoţiţi de doi lideri adulţi, au participat la Centenarul lupişorilor de la Palatul […]