Anul trecut, la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște au fost tratați 1.663 de nou-născuți  prematuri

Date:

17 noiembrie – Ziua mondială dedicată copiilor născuți prematur ,  o ocazie de a recunoaște eforturile echipajelor medicale care se dedică aducerii luminii și speranței în viețile micuților nou-născuți prematur. 

În fiecare zi, medici, asistenți, paramedici, piloți și voluntari formează echipe complexe pentru a asigura îngrijirea necesară acestor copii.

În anul 2022, Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a fost locul unde 1.663 de nou-născuți grav bolnavi, din județele Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Ialomița, Prahova au primit îngrijiri în primele lor zile de viață. Această cifră reprezintă nu doar un număr, ci o mărturie a rolului vital pe care îl joacă această secție în oferirea de îngrijiri specializate pentru cei mai mici și vulnerabili membri ai comunității noastre.

La nivel mondial, 15 milioane de bebeluși vin pe lume prematur în fiecare an, fiind necesară intervenția rapidă și specializată a echipelor medicale. Doar în luna octombrie a acestui an, la nivel național, au avut loc peste 100 de misiuni de transport pentru a asigura consultații sau tratamente de specialitate pentru nou-născuții prematuri.

Cu ocazia acestei zile, suntem alături de micuții bebeluși  și aducem felicitări întregii echipe medicale de neonatologie pentru devotamentul și implicarea exemplară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...