Antibiotice Iași a fabrica o mare cantitate de iodură de potasiu, într-un ritm de 2,5 milioane de pastile la fiecare 48 de ore

1 0

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni că întreaga cantitate de pastile de iodură de potasiu, care se administrează în urma unui accident nuclear, a fost fabricată, iar în scurt timp începe distribuirea. Rafila a precizat că românii trebuie să înțeleagă și să stea liniștiți, pentru că stocul este ,mai mult decât suficient, în condițiile în care, oricum, pastilele nu se distribuie întregii populații.

Ministrul Sănătății a reamintit faptul că tratamentul cu iodură de potasiu are anumite particularități, pe care oamenii trenuie să le cunoastă și să țină seama de ele.

„În cazul unui incident (nuclear – N.R.), administrarea pastilelor cu iod nu se aplică la toată populația, nu se administrează DIN TIMP.

Dar sigur că stocurile trebuie să existe din timp, pentru fi distribuite, dacă e cazul, copiilor și femeilor gravide.

Această distribuție finală se face cu prefecturile si comitetele pentru situații de urgență. Și medicii de familie au responsabilitatea pentru sănătate comunității și mi se pare firesc să fie implicați în acest demers,” a precizat Rafila.

Antibiotice Iași a fabricat începând de marți, o mare cantitate mare de iodură de potasiu, într-un ritm de 2,5 milioane de pastile la fiecare 48 de ore, a anunțat, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Potrivit necesarului realizat de către autorităţi, România are nevoie de 30 de milioane de comprimate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmbovița: 361 de locuri de muncă disponibile

Potrivit informațiilor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă, în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 361 de posturi vacante, din care 49 pentru absolvenții de studii superioare. Pentru persoanele calificate in diverse meserii sunt disponibile  262 de […]