ANPC şi ISCIR fac controale la locurile de joacă, parcurile de distracţii, Aqua Parcuri, tiroliene şi alte activităţi care vizează zonele de agrement

0 0

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), prin preşedintele Claudiu DOLOT, şi Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), prin Ionel Emanuel OPROIU, inspector de stat şef, au semnat un protocol de colaborare privind constituirea de echipe mixte formate din comisari ANPC şi inspectori de specialitate ISCIR, care vor controla activitatea şi echipamentele de agrement, în scopul prevenirii accidentelor produse de acestea.
Acest demers prevede şi faptul că, se pot constitui echipe mixte de control pentru verificarea respectării condiţiilor de introducere pe piaţă a produselor din domeniile reglementate, precum şi a legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor.
Protocolul încheiat încheiat între cele două instituţii acoperă un domeniu important şi sensibil: activitatea de agrement. ANPC împreună cu ISCIR vor colabora, în primul rând, pentru protejarea vieţii, sănătăţii şi securităţii oamenilor. Astfel, se va răspunde nevoii de eficientizare a activităţii de control şi asigurării unui cadru care să întărească protecţia intereselor consumatorilor şi va duce la iniţierea demersurilor necesare care să îmbunătăţească legislaţia în domeniu şi să prevadă atribuţii concrete şi clare ale ANPC şi ISCIR „, a declarat Claudiu DOLOT, preşedintele ANPC.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD: Nu există nicio diferenţă între tandemul Băsescu-Boc şi menajul politic lohannis-Orban-Cîţu

Deputatul PSD Dâmboviţa, Carmen Holban a afirmat în cadrul unei conferiţe de presă că „nu există nicio diferenţă între tandemul Băsescu-Boc şi menajul politic lohannis-Orban-Cîţu”. Mai mult, parlamentarul social-democrat, a taxat gafele Guvernului Cîţu: „România de după 1989 a mai cunoscut un moment la fel de greu precum cel prin […]