ANOSR: REPREZENTĂM VIITORUL

Date:

Studenții universităților nu mai sunt de mult timp simpli destinatari ai unui proces educațional decis undeva departe de ei. Organizațiile de studenți joacă un rol important nu numai ca garanți ai respectării drepturilor lor de către universități, dar și ca participanții activi la transformarea pozitivă a universităților.

 ANOSR – Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România a lansat   Raportul Național privind respectarea Codului Drepturilor și Obligațiilor Studentului și totodată a  inițiat dezbaterea propunerilor ANOSR pentru Noul Cod, care trebuie adoptat până la data de 1.02.2024.

Raportul cuprinde gradul de implementare a actului normativ. 

Spre exemplu, un singur drept din Codul de la nivel național se regăsește în toate codurile adoptate la nivel local (2,7%), dintre cele garantate de OMECTS nr. 3666/2012. Mai mult, sunt 5 universități care nu au adoptat încă un astfel de Cod.

 În urma dezbaterilor, adoptarea obligatorie a noului Cod al studentului în toate instituțiile de învățământ universitar din România reprezintă un pas semnificativ către garantarea drepturilor studenților. Participarea activă a studenților și a organizațiilor lor subliniază nevoia unei guvernări universitare colaborative pentru o educație de calitate.

La eveniment au participat reprezentanți ai Cancelariei Prim-ministrului, ai Ministerului Educației, ARACIS, CNFIS, cadre din învățământul superior, reprezentanți ai sindicatelor, precum și studenți reprezentanți ai universităților din țară. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...