ANL A RECEPŢIONAT 12 LOCUINŢE PENTRU TINERI ÎN COMUNA POTLOGI

12 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepţionate joi, 6 decembrie 2018, în Comuna Potlogi (judeţul Dâmboviţa). Locuinţele (1 apartament cu o cameră, 1 apartament cu 2 camere şi 10 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Constantin Brâncoveanu, nr. 67, cu regim de înălţime St+P+2E (subsol tehnic + parter + 2 etaje). Acestea sunt primele locuinţe finalizate, până în prezent, în localitatea Potlogi, în cadrul Programului ANL de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.
În judeţul Dâmboviţa, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 1.070 de unităţi locative. Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.
În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autorităţile publice locale a preţului de vânzare al locuinţelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 5396 din 31 iulie 2018 şi valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.578,57 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Puncte de acces gratuit la internet wireless la Pucioasa, Răcari şi Gura Foii prin programul WiFi4EU

Pucioasa, Răcari şi Gura Foii sunt localităţile dâm-boviţene care au fost declarate câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, adică respectivele unităţi administrativ-teritoriale vor primi bonuri valorice de 15.000 euro fiecare, pentru a instala puncte de acces gratuit la internet wireless în pieţe publice, parcuri, biblioteci şi în […]