Animale sacrificate ilegal în două gospodării din Moroeni

0 0

animale taiateSacrificau animale şi apoi vindeau carnea! Asta au descoperit poliţiştii şi inspectorii sanitar veterinari din Dâmboviţa, în două gospodării din comuna Moroeni. Oamenii legii spun că au indicii că cei doi proprietari comercializau carnea din animalele sacrificate, iar la descinderea de joi au găsit zece oi şi două capre gata sacrificate ce urmau să fie comercializate. Mai mult, oamenii legii spun că au găsit cuţite de măcelărie, cântar şi o ladă frigorifică. Proprietarii şi vecinii acestora se apară, însă şi spun că animalele sacrificate erau pentru consumul propriu. În urma primelor analize, medicii de la DSV au stabilit că o parte din animalele sacrificate erau bolnave. Cei doi proprietari au fost sancţionaţi contravenţional de către inspectorii DSVSA cu câte 5.000 de lei, urmând ca oamenii legii să stabilească cu exactitate provenienţa animalelor: „Poliţiştii au depistat mai multe animale sacrificate, pentru care nu se deţin documente legale. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni, în colaboare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii sacrificării animalelor şi a comerţului ilicit cu carne şi produse din carne.
Astfel,
poliţiştii au descoperit, in interiorul unor anexe gospodăreşti de pe raza comunei Moroeni, 12 ovine şi 2 caprine sacrificate, precum şi obiecte specifice activităţilor de prelucrare şi tranşare a cărnii. Din primele verificări, se pare că nu există documente de provenienţă pentru aceste animale. Se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate provenienţa animalelor, precum şi dacă au fost respectate normele sanitar-veterinare”, a declarat agent Adelina Torcică, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa. Întreaga cantitate de carne a fost ridicată în vederea confiscării.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ROMII TÂRGOVIŞTENI ŞI-AU ALES LIDERUL

Vineri seara, romii tar-govişteni şi-au ales liderul. Evenimentul a avut loc la Clubul Studenţilor din Târgovişte şi s-a derulat într-o atmosfera calma, de respect reciproc, ceea ce nu putem spune ca s-a întâmplat la o alta formaţiune politica care a avut alegeri în aceeaşi seara. Revenind la romi, va oferim […]