Angajatori din construcţii şi alimentaţie publică, sancţionaţi pentru utilizarea forţei muncă la negru

0 0

În cursul lunii septembrie 2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmboviţa au desfăşurat acţiuni de control intense atât în timpul zilei cât şi în timpul nopţii, în zilele lucrătoare şi în week-end, prin care s-a urmărit verificarea respectării legislaţiei muncii în domeniile relaţiilor de muncă, respectiv securităţii şi sănătăţii în muncă.
„În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 129 controale în urma cărora 16 angajatori au fost sancţionaţi cu avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 144.000 lei pentru următoarele neconformităţi: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară, nea-cordarea sporului de noapte, lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidenţă a salariaţilor (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.
Munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: construcţii, ambalare produse făinoase, alimentaţie publică. Au fost identificate 6 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare iar pentru 2 persoane nu au fost transmise contractele individuale de muncă în registrul general de evidentă a salariaţilor în termenul legal la inspectoratul teritorial de muncă”, a precizat inspectorul şef Marius Lixandru.
Activitatea inspectoratului privind securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor a avut ca scop conştientizarea angajatorilor cu privire la riscurile de contaminare cu virusul SARS CoV 2. Astfel, verificarea efectuării triajului epidemiologic şi a evaluării riscului epidemiologic de către medicul de medicina muncii au constituit o prioritate în acţiunile inspectorilor de muncă.
Rezultatele obţinute în urma verificărilor din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă au fost următoarele: 71 controale efectuate, 136 neconformităţi constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 65 angajatori sancţionaţi, 136 sancţiuni contravenţionale aplicate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Exporturile dâmboviţene au scăzut cu 18,5%

Potrivit datelor comunicate de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în perioada 1 ianuarie-31 mai 2020, exporturile realizate de agenţi economici din judeţul Dâmboviţa au însumat 238,012 milioane de euro, iar importurile totalizat 210,837 milioane de euro.Comparativ cu perioada similară din 2019, atât exporturile cât şi importurile au scăzut […]