ANF A DAT DRUMUL ÎNSCRIERILOR PENTRU CURSURILE DE DIRECTORI SPORTIVI ÎN FOTBALUL ROMÂNESC

Date:

În perioada 1-23 februarie, Academia Națională de Fotbal organizează înscrieri pentru cursul de Director sportiv, care va fi realizat în parteneriat cu compania belgiană Double Pass.
Cursul de Director sportiv va fi un program intensiv, de aproximativ un an, structurat în nouă module de lucru (cinci module în format fizic – de câte trei zile – și patru în format online), și va avea loc în perioada 19 martie – 28 noiembrie 2024. Formarea va fi organizată și în 2025 și 2026.

Temele studiate în cadrul cursului vor include atât noțiuni introductive despre rolul și responsabilitățile directorului sportiv, dar și aspecte care țin de management, leadership, viziune fotbalistică și date, inovare și tehnologie.

Prima ediție a cursului este dedicată celor 16 cluburi din Liga 1, deoarece din sezonul 2025-2026 intră în vigoare modificarea din regulamentul de licențiere care specifică obligativitatea acestui rol în organigrama acestor cluburi. Echipele din Liga 1 trebuie să trimită câte un reprezentant la această formare, iar alte 4 locuri sunt dedicate cluburilor din Liga 2 (departajate în funcție de dreptul de promovare și/sau locul din clasament la momentul departajării, adică 26 februarie). În cazul în care un club promovează din Liga 2 în Liga 1 fără a avea în organigramă un absolvent al acestui curs, clubul primește o dispensă de un an dacă înscrie Directorul Sportiv la ediția din 2025. Fiecare club poate trimite maximum un reprezentant la această formare.

Pentru a sprijini tranziția în carieră a jucătorilor români, 5 locuri sunt dedicate în mod special la acest curs pentru foștii internaționali care vor să activeze în rolul de Director Sportiv (care vor fi departajați în funcție de numărul de meciuri internaționale și naționale).


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...