ANDREI PIŢIAN SE APĂRĂ ÎN SCANDALUL DE RASISM DE LA CHINDIA -FC HERMANNSTADT

Mihai ROŞOIU

Într-o intervenţie la Digi Sport Special, Andrei Piţian a oferit o altă versiune a incidentului de la Buzău, de la meciul Chindia – Hermannstadt 2-0, spunând că nu l-a insultat în niciun moment pe Romario Pires: „Mi se pare normal să am dreptul la replică. La finalul meciului i-am spus un singur lucru lui Romario, când am coborât pe gazon să-mi felicit colegii: «Nu te mai baţi cu pumnii în piept? Nu ne mai provoci?»”.
Cum se apără Piţian după ce Romario Pires l-a acuzat că l-a numit „maimuţoi”

În tur, când ne-au bătut, ne-a provocat cu foarte multe gesturi. N-am pronunţat acele cuvinte care se vehiculează. Nu am făcut niciun gest pe timpul meciului. Ştiu că subiectul rasismului este unul sensibil, am prieteni de culoare şi cine mă cunoaşte ştie că nu accept astfel de lucruri. În momentul în care am trecut pe lângă Romario i-am spus: «Nu te mai baţi cu pumnii în piept?». Atât! Nu am făcut niciun gest, nu m-am bătut cu pumnii în piept. Nu am intrat în conflict cu el pe teren.
Incidentul nu ne face bine, dar nu i-am zis «maimuţoiule» în niciun moment, este exclus. Am fost pe stadion pentru că antrenorul m-a inclus în lotul lărgit, făcusem deja deplasarea la Buzău şi n-am putut să joc. În tur au fost nişte discuţii contradictorii, el ne-a provocat, iar astăzi începuse cu aceleaşi gesturi.
El, în meciul tur, ne provoca cu diverse gesturi. Ştiu că subiectul rasismului este unul sensibil, dar e cale lungă între ce s-a scris şi ce s-a întâmplat. El a început să mă înjure, n-am ripostat şi mi-am continuat drumul spre vestiare. După el a luat cartonaş roşu. Nu cred că a fost niciun scandal de rasism”, a spus Andrei Piţian, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.
Romario Pires a oferit o scurtă declaraţie pentru Digi Sport şi nu înţelege de ce Andrei Piţian l-a insultat în acest fel: „Sunt de atâţia ani în România, poate am mai auzit cuvântul «negru», dar pe acesta eu nu-l consider rasist.
Însă să se ajungă să mă facă cineva «maimuţoi» este deja prea mult. Pentru ce!? M-am săturat să fiu arătat cu degetul”, a spus Romario Pires, pentru Digi Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSM TÂRGOVIŞTE, ÎN VIITOAREA EDIŢIE A CHAMPIONS LEAGUE LA VOLEI FEMININ

Divizia A1 la volei feminin, sezonul 20202021, a programat cele două turnee contând pentru cele trei grupe valorice. CSM Târgovişte a obţinut două victorii clare împotriva rivalei la titlu, CSM Volei Alba Blaj, şi a devenit în premieră campioană a României la volei feminin. Au mai obţinut locuri în Cupele […]