ANCUŢA STOENESCU ŞI GABI IRIMIA TRAG TARE LA IZVORANI

Mihai ROŞOIU

Gabriela Mărginean, AncuţaStoenescu, Gabriela Irimia, Anca Şipoş, Alexandra Uiuiu, Annemarie Godrie-Părău şi FlorinaStanici, şapte din cele zece componente ale lotului olimpic feminin de baschet 3×3, se pregătesc intens în cantonamentul închis din cadrul Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani, prima acţiune baschetbalistică oficială de după declararea pandemiei de COVID-19. Celelalte trei Acvile, Ashley Walker, Sonia Ursu şi Elisabeth Pavel, se antrenează individual la domiciu, Walker fiind în SUA, Ursu în Coreea de Sud iar

Pavel la Sibiu. Pivotul Eli Pavel a ieşit de curând din carantina de 14 zile impusă după revenirea din Italia şi urmează un program de recuperare urmând să facă joncţiunea cu restul colegelor cel mai probabil la cel de-al doilea cantonament de trei săptămâni, programat la începutul lunii iulie.
Revenind la Izvorani, deşi regulile sunt foarte stricte (n.n. – fără contact fizic şi respectând regulile de distanţare), cele şapte Acvile au reuşit să treacă cu brio de toate testele privitoare la prevenirea pan-demiei Covid-19 şi încearcă din răsputeri să respecte toate rigorile impuse. Deşi,

ceva mai „indisciplinate”, mingile se intersectează de mai multe ori pe terenul de joc al FRB instalat în faţa Sălii Polivalente şi chiar uneori mai rămân blocate între inel şi panou sau în plasa coşului, fiind nevoie de intervenţia jucătoarelor pentru a le elibera.
Sub îndrumarea atentă a staff-ului tehnic, format din antrenorul Alexandru Olteanu, fizioterapeutul Mircea Nuţescu şi psihologul Cristian Olteanu, cele şapte Acvile se pregătesc în două grupuri separate, astfel ca, în timp ce patru exersează în sala de forţă, celelalte se antrenează la panou, şi invers.

Pe de altă parte, pregătirea sportivelor este urmarită pe video, prin intermediul aplicaţiei Zoom, şi de Tatiana Gallova, antrenorul principal al naţionalei feminine de baschet 3×3, care din cauza restricţiilor nu a avut cum să ajungă în România şi nu poate fi prezentă fizic la Izvorani.
în pofida izolarii totale în baza olimpică, toţi componenţii lotului olimpic feminin de baschet 3×3 al României se simt excelent la Izvorani şi intenţioneză să fructifice la maxim cele trei săptămâni pe care le vor petrece în Complexul Olimpic Sydney 2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Societatea Active Agri Products SRL

Societatea Active Agri Products SRL, cod de identificare fiscală 33270272, cu sediul social în Comuna Lunguleţu, nr. 460, jud. Dâmboviţa, număr de ordine în registrul comerţului J15/343/2014, PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR CHINDIA SPRL, cod de identificare fiscală 33783944, sediul social în Târgovişte, Str. Crăiţelor, nr. 1B, bl. G8, sc. C, et. […]