ANCUŢA STOENESCU, EVOLUŢIE ENTUZIASMANTĂ

Mihai ROŞOIU

Echipa feminină de baschet 3×3 a României a debutat furtunos la FIBA 3×3 World Cup, întreceri care se desfăşoară la Amsterdam, în perioada 18-23 iunie, „Acvilele” reuşind să acumuleze astăzi două victorii importante în cadrul Grupei C.
în formula Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Ancuţa Stoenescu şi Gabriela Irimia, naţionala României a reuşit astăzi să treacă pe rând de echipa Mongoliei, cu scorul de 22-4, şi de cea a Cehiei, cu scorul de 21-13. Astfel, „Acvilele” s-au instalat în fotoliul de lider al grupei, acumulând acelaşi punctaj cu puternica naţională a Spaniei, echipă care a înregistrat tot două victorii: 22-8 cu Iran şi 21-14 cu Cehia. Şi cum sistemul competiţional anunţat de FIBA prevede ca primele două echipe din fiecare grupă să acceadă în faza meciurilor eliminatorii, putem spune că România este calificată teoretic în sferturile de finală, „Acvilele” având şi un cosav-eraj foarte bun. Miercuri, naţionala feminină a ţării noastre beneficiază de o zi de pauză, iar joi, tricolorele vor reveni pe terenurile situate în „Museumsquare” din Amsterdam pentru ultimele două confruntări din această fază:
România – Spania (20.06, ora 10:15)
România – Iran (20.06, ora
12:45)
Cursa pentru Tokyo 2020 continuă
Principalul obiectiv al naţionalei feminine de baschet 3×3 este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, acolo unde baschetul 3×3 debutează ca disciplină olimpică. Ţinând cont de faptul că unul dintre principalele criterii de calificare este reprezentat de numărul de puncte acumulat de România în rankingul mondial pe federaţii, este de la sine înţeles că un rezultat cât mai prestigios al fetelor noastre la FIBA 3×3 World Cup de
la Amsterdam va aduce un număr mai mare de puncte pentru România în „cursa” de calificare care se va încheia pe 1 noiembrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cu un număr important de jucătoare ale CSM-ului în lot NAŢIONALA DE VOLEI FEMININ S-A CALIFICAT ÎN FINALA SILVER LEAGUE

Naţionala de volei feminin a României a învins marţi, în deplasare, reprezentativa Ciprului, cu scorul de 30, şi s-a calificat în finala Silver League, unde va întâlni Slovenia. Tot în finală va juca şi naţionala masculină tricoloră, care s-a calificat în ultimul act fără înfrângere. Scorul pe seturi a fost […]