Analiză Gazeta Sporturilor CHINDIA TÂRGOVIŞTE, ECHIPA SURPRIZĂ A PRIMEI PĂRŢI A CAMPIONATULUI

Mihai ROŞOIU

La final de tur, conform raportului puncte/goluri marcate, CFR Cluj e lider cu o medie de 1,72 de fiecare reuşită, urmată de Craiova, (1,68) şi de revelaţia Chindia (1,67), care a prins ultimul loc de play-off deşi are cel mai slab atac din Liga 1, cu doar 12 realizări ofensive.
S-a încheiat prima jumătate a sezonului regulat 2020-2021, iar FCSB e lider, cu 34 de puncte, având de departe cel mai prolific atac, 37 de reuşite, însă doar a 6-a defensivă, cu 15 goluri încasate. Într-un clasament al pragmatismului, pe baza raportului între punctele acumulate cu fiecare reuşită în porţile adverse, situaţia este cu totul alta, prezentând chiar câteva apariţii surprinzătoare în top, titrează gsp.ro.
Lider la capitolul eficienţă este CFR, locul 3 în ierarhia reală, care a acumulat 31 de puncte, cu 3 mai puţine ca FCSB, chiar dacă a marcat doar de 18 ori, adică ceva mai puţin de jumătate faţă de roş-albaştri. De aici o medie de 1,72 puncte pe gol marcat.
Pe doi vine U Craiova, care a strâns 32 de puncte şi a marcat de numai 19 ori, al 6-lea atac în Liga 1. Apetitul oltenilor a fost, evident, puternic deranjat de pierderea celui mai important om de gol, bosniacul Elvir Koljic.
Paradoxul de la Chindia Târgovişte
Cea mai mare surpriză este prezenţa pe locul 3 al acestui clasament al pragmatismului a celor de la Chindia. Formaţia care în vară disputa barajul pentru supravieţuire în Liga 1, după ce încheia pe ultimul loc sezonul 2019-2020, într-o ierarhie ciuntită de pandemie, scrie
gsp.ro.

Elevii lui Emil Săndoi au cel mai slab atac din Liga 1, cu doar 12 goluri înscrise, dar au acumulat 20 de puncte şi au încheiat turul pe locul 6, ultimul de play-off. Iar media lor de puncte pentru fiecare reuşită este de 1,67.
Chindia are doar 5 victorii, dar fără să „risipească” prea multe goluri. Trei au fost cu 1-0 (una pe terenul Craiovei) şi două cu 2-0 (ambele în deplasare, la Botoşani şi la Voluntari). Apoi, târgoviştenii au mai înscris de două ori în remiza cu FC Argeş (2-2), o dată în cea cu Viitorul (1-1), restul de 3 egaluri fiind albe.
Defensiva lui Emil Săndoi, „beton” în deplasare
Mai mult, Chindia este pe primul loc şi la capitolul golurilor primite pe terenuri adverse, la egalitate cu CFR, ambele încasând doar câte două. Dar târgoviştenii au jucat „afară” 8 partide, în timp ce ardelenii numai 7.
Următoarele în această ierarhie ar fi Craiova (3), Academica Clinceni (5), Viitorul (7), Sepsi (8)?i Astra. (9). FCSB ar fi numai pe locurile 11-12 la capitolul defensiv, în deplasare, la egalitate cu UTA, cu câte 11 goluri primite.
Eu mi-am propus să avem o echipă cât mai echilibrată, în toate compartimentele, în condiţiile în care nu am făcut prea multe transferuri în vară. Marcăm puţin, dar şi luăm gol destul de greu. E foarte bine că suntem acolo, sus, dar e devreme, abia e finalul turului. Noi trebuie să fim realişti, să fim la fel de determinaţi ca şi până acum, ca să nu ajungem să avem griji în lupta de la retrogradare. Emil Săndoi, antrenor Chindia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

bookbox Haine de sărbătoare O lebădă bolnavă de tristeţi, de Ştefania Stâncă, Editura Pildner&Pildner

Sunt poeţi care ştiu să se bucure cu adevărat de motivele care îi fac să trăiască poezia care îi locuieşte şi în care trăiesc, se simte în ceea ce scriu toată această încărcătură bună şi nobilă, indiferent de temele pe care le pun în cuvinte, indiferent de durerile expuse în […]