ANAF: Eşalonarea la plată în formă simplificată -cea mai accesată facilitate fiscală

Dintre măsurile fiscale a căror aplicabilitate a fost prelungită prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 226/2020, cea mai accesată facilitate fiscală a fost eşalonarea la plată în formă simplificată. Pentru acordarea eşalonării la plată în formă simplificată şi a anulării obligaţiilor de plată accesorii, cererile pot fi depuse până la data de 31 martie 2021, inclusiv.
„Precizăm că înfiinţarea măsurilor de executare silită, inclusiv cea prin poprire bancară, se efectuează după realizarea operaţiunilor de distribuire a sumelor încasate şi de stingere a obligaţiilor fiscale.
Astfel, în această perioadă, respectiv de la data încetării măsurilor fiscale (28 decembrie 2020) până în prezent, organele fiscale au efectuat în evidenţele fiscale operaţiunile anterior menţionate.
În ceea ce priveşte reluarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară, pentru adresele de înfiinţare comunicate de către organele fiscale înainte de intrarea în vigoare a prevederilor art. VII alin.(3) teza a doua din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare, cu modificările ulterioare, precizăm că acestea au fost continuate de către instituţiile de credit, prin efectul legii, nefiind necesară transmiterea unor adrese din partea organelor fiscale”, subliniază ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiect ASF: Procedura decontării directe va deveni obligatorie

Sunt preconizate schimbări importante pentru şoferi, în sensul că vor putea deconta daunele, în caz de accident rutier, de la firma de asigurări unde au încheiat RCA. Guvernul pregăteşte, la iniţiativa ASF, o ordonanţă de urgenţă, astfel încât această procedură, numită decontare directă, care exista şi până acum, dar era […]