Amplă campanie de implicare şi conştientizare pentru curăţenia şi imaginea oraşului Pucioasa

0 0

Oraşul Pucioasa are din vara anului trecut, mai precis din luna august 2017, un regulament privind normele de gospodărire urbană de pe raza oraşului Pucioasa, prin care cetăţenii oraşului au şi obligaţii, nu numai drepturi. Însă, zilele trecute, autorităţile din Pucioasa au constatat că unii cetăţenii ignoră acest regulament. Drept pentru care edilul Constantin Ana a ieşit public într-o conferinţă de presă şi a spus foarte clar şi răspicat că un oraş curat se ţine şi cu ajutorul cetăţenilor. Mai mult, edilul Constantin Ana a spus că responsabilitatea aparţine atât autorităţilor, dar şi cetăţenilor faţă de modul în care arată oraşul din punct de vedere al curăţeniei. Motive de a arăta cu degetul şi de a găsi un alt vinovat este practica din ziua de azi, însă administraţia de la Pucioasa a luat decizia de a crea responsabilitate şi asumare fiecărui deţinător de proprietăţi pe raza coraşului.
De luni, 16 iulie 2018, Primăria Pucioasa începe cea mai amplă campanie de implicare şi conştientizare pentru schimba modul de a gândi şi acţiona în ceea ce priveşte curăţenia şi imaginea oraşului Pucioasa. În caz contrar, sar putea ajunge şi la amenzi:
„Oraşul Pucioasa are case legate de o reţea de drumuri de aproape 100 de km… şi ne crează reale probleme. Au fost perioadele ploioase şi vor mai fi. Cred că este timpul să ne responsabi-lizăm şi să vedem şi ce obligaţii avem, nu numai drepturi. Avem un regulament pe care CL Pucioasa l-a aprobat anul trecut, privind normele de gospodărire urbană de pe raza oraşului Pucioasa, prin care cetăţenii oraşului au şi obligaţii, nu numai drepturi. Îi rog pe această cale, să conştientizeze că un oraş curat se ţine şi cu ajutorul cetăţenilor. Suntem într-o situaţie incredibilă. Am fost zilele trecute şi am constatat pe mai multe străzi că sunt copaci plini de fructe, tone de zarzăre care pică în stradă, pe trotuar. Nu poţi să strângi după fiecare cetăţean al oraşului Pucioasa. Astăzi, pornim o acţiune de conştienizare a cetăţenilor, iar de săptămâna viitoare o să trecem şi la sancţiuni. Cred că altfel nu se poate”, a declarat primarul Constantin Ana.
„Îţi iubeşti oraşul? Fii un cetăţean responsabil!
– Desfundă-ţi podeţul!
– Curăţă-ţi şantul din faţa casei!
– Curăţă pomii din dreptul gospodăriei!
– Nu arunca gunoaie pe spaţiul public!”
Cam aşa sună mesajul mobilizator al Primăriei Pucioasa pentru toţi locuitorii oraşului.
Potrivit regulamentului votat de Consiliul Local Pucioasa, cetăţenii au şi obligaţia de a curăţa trotuarele şi rigolele de pământ, noroi, zăpadă, gheaţă, acolo unde locuiesc, respectiv unde îşi au sediile sau îşi desfăşoară activitatea şi în faţa terenurilor neconstruite, dar pe care le deţin cu orice titlu, astfel încât să nu stânjenească circulaţia pietonilor şi autovehiculelor şi să rămână libere gurile de canal şi apă, capacele de pe reţelele şi instalaţiile de apă, canal şi telefon.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Subvenţii majorate pentru angajarea persoanelor din grupuri vulnerabile

Prin ordonanţă de urgenţă a fost aprobată majorarea cuantumului subvenţiilor acordate angajatorilor care încadrează în muncă persoane care provin din grupuri vulnerabile. Subvenţiile au fost majorate de la 900 la 2.250 de lei. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, cu normă întreagă, […]