Amenzi pentru cei care aruncă ilegal gunoiul şi confiscarea mijloacelor de transport

Primăria Răcari desfăşoară permanent acţiuni pentru a preveni şi combate încălcarea normelor legale în vigoare, privind aruncarea gunoaielor pe domeniul public, însă sunt foarte mulţi cetăţeni ce sunt certaţi cu bunul simţ. Marius Caraveţeanu, primarul de la Răcari, le transmite public un avertisment cetăţenilor care recurg la astfel de gesturi, adică sunt certaţi cu bunul simţ, că este hotărât să ia măsuri drastice împotriva celor care aruncă gunoaie ilegal. Stimatul cetăţean este somat public să-şi îndrepte greşeala şi să ridice ce a aruncat la voia întâmplării, înainte să se ajungă la măsuri dure.
Deocamdată, primarul Marius Caraveţeanu a transmis un avertisment, după ce, la o margine a unui lan de grâu a descoperit un nou munte de gunoaie, şi nu este prima dată: „Poate îşi recunoaşte amprenta anvelopei! Indicii: din Ghimpaţi, autoutilitară, basculează „pe spate”, a schimbat ţigla cu tabla! Hai, că e uşor!”.
Abandonarea deşeurilor este interzisă şi pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deşeurilor, cu modificările şi completările ulterioare.
Mai precis, legea spune că abandonarea deşeurilor se pedepseşte cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice şi de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deşeuri ilegal sunt obligaţi prin lege să cureţe zona şi să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăţi specializate.
Dacă vrem un oraş curat, trebuie să luăm atitudine. Dacă cumva, credeţi că aceşti indivizi au aruncat acum, prima dată, gunoiul pe câmp, nu este aşa. Dacă cumva, credeţi că nu vor plăti amenzile, nu este aşa. Vor fi amendaţi şi să ştiţi că amenzile se pot transforma şi în ore de muncă în folosul comunităţii. Nu mai scapă nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Colecfie inedită, găzduită de Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Reputatul profesor universitar doctor Silviu Angelescu, de la Universitatea Bucureşti, a deschis în incinta Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, o expoziţie temporară ce cuprinde obiecte de artă de mare valoare istorică, decoraţiuni realizate din argint, cupru şi bronz, obiecte de cult, costume medievale, arme albe din secolul al XIX-lea şi […]