Published On: joi, ian. 17th, 2019

Amenzi drastice pentru şoferii care vorbesc sau ţin în mână telefoane mobile

nichiduta.ro

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de amendare a Codului Rutier potrivit căruia şoferii care ţin în mână telefonul sau alte dispozitive mobile, la volan, vor fi sancţionaţi cu până la 20 de puncte amendă şi le va fi suspendat permisul de conducere.
Dacă legislaţia actuală prevede că şoferilor „le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip <<mâini libere»”, noua formulare va fi: „în timpul mersului, conducătorului de vehicul îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil, precum şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.
Cei care nu se conformează riscă între 9 şi 20 de puncte amendă (clasa a IV a) şi şase puncte de penalizare. În plus, sancţiunea cu amendă va fi aplicată şi celor pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de exemplu bicicliştii.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro