Amendament PNL pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale

Date:

Senatoarea Nicoleta Pauliuc a anunțat că grupul parlamentarilor PNL a depus un amendament în vederea eliminării impozitării cu 10% a concediilor medicale. Anunțul a fost făcut în cadrul dezbaterii “Cancerele în rândul femeilor – direcții de acțiune pentru îmbunătățirea prevenției, a diagnosticului precoce și a accesului timpuriu la tratament” prilejuite de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.
 
Impozitarea cu 10% a concediilor medicale nu este de natură să crească semnificativ încasările bugetare. Dacă sunt concedii medicale false, sunt instituții ale statului care trebuie să rezolve situația. Introducerea acestei taxări paușale poate avea efecte negative asupra stării de sănătate a populației. Bolnavii au nevoie să se îngrijească de starea lor de sănătate, nu să se gândească și la acest tip de impozitare a suferinței lor. Nu putem accepta ca în momentul în care un pacient oncologic se îmbolnăveşte, merge la tratament, concediul medical pe care statul i-l dă pentru susţinerea ca el să meargă mai departe şi să obţină victoria cu acest diagnostic, să fie impozitat. Din punctul meu de vedere, şi partea financiară, dar şi aspectul psihologic, sunt foarte importante în susținerea acestei decizii în favoarea pacienților români”, a declarat senatoarea Nicoleta Pauliuc.
 
Dezbaterea organizată la Parlament s-a bucurat de o prezență internațională însemnată, ea fiind realizată în parteneriat cu European Cancer Organisation, cea mai importantă organizație non-guvernamentală din Europa. Această structură organizează în fiecare an un congres – European Cancer Summit – la care participă miniștrii sănătății din țările membre ale UE. La evenimentul de la Parlament, inițiat de Nicoleta Pauliuc, a participat președintele European Cancer Organisation, dr. Csaba L. Degi.
Discuția despre situația din România a cancerului la femei este cu atât mai relevantă cu cât, la fiecare 12 minute, o româncă își pierde viața din cauza acestui spectru de boli agresive.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...